28 maart 2024

Nootdorp – Kortebaan wedstrijden in trek bij trainers en eigenaren

Trainers en eigenaren hebben goed ingeschreven voor de kortebaan in Nootdorp, De Poort. In een seizoen waarin elke deelnemer hard nodig is, meldden zich dit keer maar liefst 23 combinaties aan. Omdat slechts zestien paarden kunnen deelnemen, moesten er zeven worden uitgeloot.

Blikvangers zijn Southwind Raptor (Marco Spin) en Eliot Charisma (Danny Brouwer), de laatste twee winnaars op De Poort. Southwind Raptor won in 2019 door Eliot Charisma, de winnaar van 2018, in de finale te verslaan. Ook dit jaar is de ruin op dreef. Hij won zowel in Warmond als Santpoort en boekte diverse ereplaatsen. Southwind Raptor gaat mede daardoor ruim aan de leiding in het klassement ‘paard van het jaar’.

Eliot Charisma won dit jaar vooralsnog alleen in Hoofddorp. Dat deed hij op zo’n indrukwekkende manier, dat hij ook nu tot de favorieten voor de winst van Zilveren Zweep behoort. Voor het eerst neemt Danny Brouwer plaats op de sulky. De pikeur komt van oorsprong uit de regio en leerde het kortebanen tijdens de ponykoersen in Nootdorp.

Ook Caroline Aalbers heeft een verleden in Nootdorp. De trainster had haar entrainement op de voormalige drafbaan, maar is inmiddels verkast naar Callantsoog. Zij komt met maar liefst vijf paarden aan de start. Hasta la Vista is op papier het meest kansrijk. De ruin eindigde als derde in Hoofddorp en werd vijfde in Middenbeemster.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com