27 april 2024

Den haag – Gevolgen sloop Den Haag Zuidwest niet duidelijk

Effect sloop, nieuwbouw en renovatie Den Haag Zuidwest op mensen nog niet voldoende in beeld. De milieueffecten van de sloop, nieuwbouw en renovatie in Den Haag Zuidwest zijn nog niet voldoende beschreven in het milieueffectrapport. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage in haar advies over dit rapport. De gemeente Den Haag had de Commissie gevraagd de inhoud van het rapport te beoordelen.

De gemeente Den Haag wil Zuidwest (Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust-Vrederust en Zuiderpark en de Uithof) vernieuwen om de leefbaarheid te verbeteren. Het plan is om oude woningen te vervangen en nieuwe woningen te bouwen. De huidige bewoners krijgen een vervangende woning aangeboden. Voordat de gemeenteraad besluit over de structuurvisie, zijn de milieugevolgen van het plan onderzocht in een milieueffectrapport.

Het milieueffectrapport is uitgebreid, maar de hamvraag, wat de effecten zijn van de sloop/nieuwbouw en renovatie op de bewoners van de wijken, blijft onbeantwoord. Zo kan de transformatie jaren of zelfs decennia duren, wat bouwhinder geeft. Maar het kan ook stress opleveren voor de bewoners, omdat zij moeten verhuizen tijdens de uitvoering. Het rapport laat onvoldoende zien of er mogelijkheden zijn om de hinder en stress te verminderen. Onderzoek de volgorde om de wijken aan te pakken om hinder en stress te verminderen, zegt de Commissie. En onderzoek of in buurten juist kort en intensief gewerkt moet worden of dat de bouw beter over een langere periode gespreid kan worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com