2 mei 2024

Rijswijk – Maand van de Veilige Schoolomgeving van start

Wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) heeft samen met Kinderrechtenambassadeur Naoufal en de directrice van de Wethouder Brederodeschool de Maand van de Veilige Schoolomgeving gestart in Rijswijk.

In deze maand vragen we samen met het ROVZH (Regionaal ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland) en andere gemeentes in de regio extra aandacht van leerlingen, ouders, leerkrachten en andere weggebruikers voor een veilige schoolomgeving. Want iedereen kan bijdragen aan een veiligere schoolomgeving.

Voor veel kinderen én ouders is het spannend om weer naar school te fietsen. Met alle nieuwe indrukken is het lastig de aandacht er 100% bij te houden en zijn ze soms wat minder alert op het verkeer. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen.

Daarom startte de gemeente onlangs de campagne ‘Wij gaan weer naar school’. Naast deze campagne vinden er in de Maand van de Veilige Schoolomgeving de hele maand activiteiten plaats op basisscholen. Zo organiseert de gemeente later deze maand een fietscheck, een tekenwedstrijd, een dode hoekles en de aftrap van de SCHOOL op SEEF schoolbrengweek in Rijswijk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com