25 april 2024

Den Haag – Duurzame economie: gastspreker Klaas Knot

Op woensdagmiddag 14 september organiseert Museon-Omniversum een bijeenkomst over duurzame economie met als gastspreker Klaas Knot

Je leest het overal: onze huidige economie veroorzaakt schade aan de leefomgeving. Denk aan het verlies van biodiversiteit maar ook de groei aan inkomensverschillen. De huidige economie is dus geen duurzame economie. Maar hoe realiseren we die dan wel? De financiële sector speelt een grote rol hierbij, net als centrale banken en overheden. Tijdens de One Planet Talk in Museon-Omniversum legt Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), uit hoe de weg naar een duurzame economie eruit ziet en wat de rol van de financiële wereld daarin is.

Klaas Knot is sinds 2011 president van De Nederlandsche Bank (DNB) en daarnaast lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB). Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan onder leiding van VN Jongerenvertegenwoordiger en next-generation key note speaker Hajar Yagkoubi.

Kaarten voor de One Planet Talk over duurzame economie zijn € 18,50 per stuk, inclusief borrel na afloop. Meer informatie en kaarten via www.oneplanet.nl

One Planet Talks is een initiatief van Museon-Omniversum, hét landelijk kenniscenter voor een duurzame toekomst. Met interactieve tentoonstellingen, imposante grootbeeldfilms, workshops, lezingen en debatten, inspireert Museon-Omniversum zowel museumbezoekers als zakelijke gasten met innovatieve en praktische oplossingen voor wereldproblemen, met als uitgangspunt de zeventien werelddoelen (SDGs) van de Verenigde Naties.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com