25 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Ideeën over toekomst van De Julianabaan Voorburg gezocht

Centrumgebied De Julianabaan in Voorburg wordt de komende jaren vernieuwd. Niet alleen het winkelgebied, maar ook de ruimtes daaromheen. Het centrum wordt groener, duurzamer en beter bereikbaar. Dan kan het weer tientallen jaren mee. De gemeente nodigt bewoners, winkeliers en bezoekers uit om op zaterdag 10 september hun dromen en ideeën over de toekomst van het gebied te delen in het DromenLab.

Wethouder Astrid van Eekelen voor Economie: “Samen met bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden maakt de gemeente een plan voor de toekomst. Wij staan open voor ieders dromen en ideeën en willen graag zoveel mogelijk mensen spreken. Daarom organiseren we op 10 september het ‘DromenLab’ op De Julianabaan waar mensen die kunnen delen.”

De gemeente wil het huidige winkelcentrum De Julianabaan en omgeving klaar maken voor de toekomst. De openbare ruimte van het winkelgebied wordt aangepakt en aantrekkelijker gemaakt. Zo blijft er voldoende ruimte om prettig te wonen, te winkelen en elkaar te ontmoeten. Uitgangspunt is dat het gebied goed bereikbaar blijft voor de fietser, de voetganger en de automobilist. Fietsvoorzieningen worden verbeterd en er wordt onderzocht of een parkeergarage in het gebied mogelijk is. Daarnaast onderzoekt de gemeente of een bibliotheek, theater en mogelijk andere functies samen in een gebouw gehuisvest kunnen worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com