29 maart 2024

Wassenaar – In beroep tegen bestemmingsplan Valkenhorst

De gemeente Wassenaar stelt beroep in bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan voor Valkenhorst, de nieuwe woonwijk op voormalig vliegveld Valkenburg.

De gemeenteraad van Katwijk stelde dit bestemmingsplan afgelopen juni vast. Volgens Wassenaar komen de bestuurlijke afspraken uit 2018 en 2020 met Katwijk, de Provincie Zuid-Holland en het Rijk niet voldoende terug in het huidige bestemmingsplan. De bestuurlijke afspraken hebben als basis dat er een integrale gebiedsontwikkeling plaatsvindt. Het huidige plan biedt niet genoeg juridische zekerheid dat de afspraken hierover nagekomen worden. Wassenaar wil voorkomen dat dit in de toekomst leidt tot ongewenste complicaties en vertragingen.

Onderdeel van de bestuurlijke afspraken is dat er niet wordt gebouwd in de Groene Zone. Afgesproken is dat er een brede, robuuste Groene Zone komt, die dient als natuur-, recreatie- en landschapsgebied. Maar volgens het huidige bestemmingsplan is het juridisch toch mogelijk om in de Groene Zone te kunnen bouwen. Ook biedt het huidige bestemmingsplan geen garanties tegen hoogbouw aan de grens met Katwijk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com