26 april 2024

Westland – Investeren in de glastuinbouw nu nodig

Gemeenten roepen minister Jetten op om gezamenlijk te verduurzamen in glastuinbouw. Wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland (Economie, Energietransitie) roept namens meerdere tuinbouwgemeenten in een brandbrief minister Jetten op met spoed te investeren in het verduurzamen van de glastuinbouw.

Daarmee vragen de grootste glastuinbouwgemeenten van Nederland aandacht voor de hoge gasprijzen en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse tuinbouwsector. De gemeenten willen zo snel mogelijk met de minister om tafel. “In Nederland investeren we onszelf altijd de crisis uit om ons te behoeden voor een volgende. Deze crisis is een enorme verduurzamingskans. Het wordt tijd dat het kabinet niet redt wat er te redden valt, maar investeert in wat er te verduurzamen valt”, aldus Varekamp.

Jaarlijks levert de tuinbouwsector 20-25 miljard euro op. De producten groeien hier niet alleen, ook wordt nagedacht over hoe we die zo efficiënt mogelijk kunnen telen en kweken. Niet voor niets zijn de beste zaadveredelaars, telers en kwekers gevestigd binnen onze landsgrenzen.

Volgens Glastuinbouw Nederland is de verwachting dat tot wel 40% van de bedrijven in de sector kan omvallen als de energieprijzen zo hoog blijven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com