2 februari 2023

Den Haag – Kennismakingsworkshop Gebarentaal voor beginners

Voorall, voor Hagenaars met een beperking, organiseert op 6 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, de kennismakingsworkshop ‘Gebarentaal voor beginners’.

Deelnemers kunnen dan kosteloos kennismaken met communiceren met mensen die een auditieve beperking hebben en leren over de do’s & don’ts in het contact.

Bij Voorall merken we dat de toegankelijkheid voor Hagenaars met een auditieve beperking beter kan. Omgang tussen horenden en mensen met een auditieve beperking verloopt vaak moeizaam. Het is voor horende mensen moeilijk echt te begrijpen hoe het is om doof of slechthorend te zijn of last van tinnitus of hyperacusis te hebben. Het betekent niet alleen dat iemand niet of minder hoort of last heeft van geluiden, maar dat iemand ook vaak verstoken blijft van informatie. Bij doven is daarnaast de taalontwikkeling anders en hebben zij eigen tradities en gewoonten.

Om hier aandacht voor te vragen en om inwoners van Den Haag vaardigheden aan te reiken om anders te communiceren met mensen met een auditieve beperking, organiseert Voorall jaarlijks deze workshop.

Dit jaar staat deze in het teken van het thema van de Week van de Toegankelijkheid van 3 t/m 8 oktober: sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijkheid gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com