29 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – Sterk voor Noord: een toekomst met kansen voor iedereen

Taalontmoetingen in de wijken, meer hulp voor aanstaande en jonge ouders, verminderen van afvalproblemen en het stimuleren van goed contact met buren.

Dit zijn enkele acties uit de uitvoeringsplannen van het programma Sterk voor Noord. In de plannen staan concrete acties die de partners van het programma in een periode van 2 tot 3 jaar aanpakken. Er zijn 3 uitvoeringsplannen: Jeugd en onderwijs, Financiële zelfredzaamheid en Fijn en veilig wonen.

Dit jaar is het actieprogramma ‘Kansrijke Start’ van start gegaan. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om aanstaande en jonge ouders te ondersteunen bij het verzorgen en opvoeden van kinderen. Zo is er op zaterdagmorgen van 09:00 tot 13:00 uur een inloop voor vaders bij De Loopplank (Park Prinsenhof) om vragen te beantwoorden en samen activiteiten te ondernemen. Deze ochtend wordt georganiseerd door Sport en Welzijn.

Het Taalhuis van de bibliotheek organiseert nu al op verschillende plekken in de wijk taalontmoetingen samen met Woej, Sport en Welzijn en het zwembad. Bewoners kunnen aan hun taalvaardigheid werken door mee te doen aan de leesclub of door op te trekken met een taalmaatje. Deze activiteiten worden in 2023 nog beter op elkaar afgestemd en op maat gemaakt voor inwoners die de Nederlandse taal nog beter willen leren. Mensen die werken maar moeilijk rond kunnen komen, kunnen terecht op het spreekuur van het geldzakenloket (PING-loket). Dit spreekuur gaat straks ook in de avond gegeven worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com