26 april 2024

Rijswijk – Succesvolle week van Lezen en Schrijven

Deze week stond Rijswijk in het teken van de Week van Lezen en Schrijven. Om aandacht te vragen voor taalvaardigheden zijn er allerlei activiteiten georganiseerd over (leren) lezen en schrijven. En dat is nodig, want in Rijswijk zijn er ongeveer 5.500 volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Wethouder Gijs van Malsen was aanwezig bij de voorleesestafette van Welzijn Rijswijk.

Tijdens de voorleesestafette werden er verschillende boeken voorgelezen. Ook trad het Kozakkenkoor op en konden de deelnemers kennismaken met taalactiviteiten van Welzijn Rijswijk en vluchtelingenbegeleiding. Welzijn Rijswijk wordt hierbij geholpen door vrijwilligers die speciaal getraind zijn in het ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. De vrijwilligers werden bij binnenkomst gekoppeld aan een taalvrager. Dat is iemand die hulp nodig heeft met lezen en/of schrijven. Samen zijn zij taalmaatjes, waarbij de vrijwilliger het taalmaatje ondersteunt bij het leren van de Nederlandse taal.

Wethouder Van Malsen: ‘Het niet goed kunnen spreken of lezen van de Nederlandse taal heeft grote gevolgen. Dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, werk vinden of het bijhouden van de administratie zijn dan lastig. Samen met onze maatschappelijke partners helpen we inwoners bij het verbeteren van hun taalvaardigheden. Dit is belangrijk, want het helpt mensen dezelfde kansen te geven om mee te kunnen doen in de Rijswijkse samenleving.’

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com