26 april 2024

Zoetermeer – “Ziekenhuis heeft bestaansrecht”

Onafhankelijk onderzoek ontvlechting RHG: “Zoetermeers ziekenhuis heeft bestaansrecht.” Een ziekenhuis in Zoetermeer is in het belang van de volksgezondheid van de stad. Dat stelt Guus Schrijvers, gezondheidseconoom en emeritus hoogleraar Public Health, die in opdracht van de gemeente onderzoek deed naar de gevolgen van de ontvlechting van de RHG-fusie.

Hij bekeek daarbij ook de positie van de gemeente tijdens de onderhandelingen. Het onderzoek kwam tot stand nadat de raad afgelopen zomer in een motie hiertoe opriep.

In de motie van 4 juli 2022 verzocht de gemeenteraad om een onafhankelijke partij onderzoek te laten doen naar de ontvlechting van de Reinier Haga Groep (RHG). De gemeenteraad wilde met het onderzoek meer inzicht krijgen in de invloed van de gemeente op dat proces, en daarnaast mogelijke gevolgen voor de regionale zorg in kaart brengen.

De onderhandelingen tussen de ziekenhuizen vinden op dit moment nog plaats achter gesloten deuren. Daardoor heeft de gemeenteraad geen zicht op het toekomstperspectief van het Langeland Ziekenhuis. De vraag die boven de markt hangt, is of Zoetermeer straks nog wel een ziekenhuis heeft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com