8 december 2022

Regionieuws TV- Afvalrace Rijswijk 2022-2023 in volle gang

De Afvalrace 2022-2023 van de gemeente Rijswijk is in volle gang. Verschillende basisscholen gaan een jaar lang de strijd met elkaar aan om rondom hun eigen school zwerfafval op te ruimen. Dit jaar doen vier basisscholen mee. Een belangrijk onderdeel van de Afvalrace is dat de school een gebied in de buurt van de school adopteert. Leerlingen van de bovenbouw zorgen ervoor dat dit gebied schoon blijft. Voor het opruimen van zwerfafval krijgen de basisscholen materialen van de gemeente, zoals prikkers en een hesje. De school met het schoonste terrein wint aan het eind van het jaar de Helden-van-Rijswijk-wisselbeker. Vorig jaar heeft de Wethouder Brederodeschool de Afvalrace gewonnen. Deze basisschool was een van de vijf basisscholen in Rijswijk die het afgelopen schooljaar mee hebben gedaan met de Afvalrace.