2 februari 2023

Regionieuws TV – Den Haag lanceert nieuw hulpmiddel tijdens zorgtechnologie-beurs

Tijdens het drukbezochte evenement Ontmoet & Ontdek! Zorgtechnologie voor thuis is de Technologie voor Thuis Verkenner gepresenteerd. Dit hulpmiddel geeft mensen advies over welke technologie hen kan helpen bij het langer thuis wonen; zoals een slimme medicijn-box, een app voor mantelzorgers om een oogje in het zeil te houden of slimme lampen die de kans op vallen in het donker verminderen. De verkenner is nog in ontwikkeling. Aan de hand van reacties van inwoners, mantelzorgers en zorg- en welzijnsmedewerkers wordt hij verder verbeterd. Het is een initiatief van de gemeente Den Haag en Thuisleefgroep. Hij geeft niet alleen advies, maar vertelt ook waar producten te koop zijn of te proberen. In Den Haag kunnen bewoners terecht bij één van de ervaar- of uitleenlocaties. Hier zijn sommige producten ook tijdelijk te leen om thuis te ervaren of en hoe ze werken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com