4 maart 2024

Regionieuws TV – Wassenaarse Reddingsbrigade sluit nieuwe samenwerkingsovereenkomst met gemeente

Burgemeester De Lange en de voorzitter van de Wassenaarse Reddingsbrigade hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. De reddingsbrigade krijgt voortaan jaarlijks 10.000 euro extra om de veiligheid te verhogen van bezoekers van de Wassenaarse slag. Volgens de gemeente zetten de vrijwilligers zich als professionele reddingswerkers in voor het veilig houden van het strand. De brigade zet zich al meer dan 90 jaar in voor strandbewaking en voorlichting. Ook geven ze zwemlessen. Bewaking van de veiligheid op de stranden van Wassenaar is een gemeentelijke taak. Die heeft ervoor gekozen de daadwerkelijke bewaking door de reddingsbrigade uit te laten voeren. De brigade gaat de extra vergoeding onder meer gebruiken voor de vrijwilligersvergoeding van de lifeguards.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com