2 februari 2023

Regionieuws tv 5 12 22 -Samenwerking voor Emissieloze kas gaat voorlopig door tot 2027

De besturen in de samenwerking Emissieloze kas hebben hebben dit verlengd. Ze blijven zich dus ook de komende jaren samen met Glastuinbouw Nederland inzetten voor verbetering van de waterkwaliteit. De Provincie Zuid-Holland is al langer betrokken bij de Emissieloze kas en ondertekent dit keer voor het eerst ook de afspraken. Die moeten leiden tot schoon oppervlaktewater in 2027. Er zijn normen gesteld aan de ecologie, chemie en nutriënten in het water. Met de nieuwe afspraken worden extra acties en maatregelen ingezet om de uitstoot van onder meer gewasbeschermingsmiddelen via het restwater vanuit de glastuinbouw in 2027 terug te brengen tot bijna nul.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com