4 december 2023

Regionieuws TV- Demonstraties in Den Haag, vernielingen in het Zuiderpark, waterkanon ingezet A12

De actiegroep Extinction Rebellion heeft zaterdag de Utrechtsebaan in Den Haag geblokkeerd. Actievoerders hebben zich uren op de weg nabij het Malieveld opgehouden. Bedoeling was om de tunnelbak te bezetten maar dat werd door de politie voorkomen. Bij de demonstratie waren ook academici en een groep boeren aanwezig. De gemeente had drie waterkanonnen van Duitsland geleend. Na enige uren werden de demonstranten verzocht te vertrekken. Toen dat niet gebeurde werd een waterkanon ingezet. Er werden ruim 700 mensen gearresteerd. In het Zuiderpark werd gedemonstreerd door de actiegroep Farmers Defence Force. De gemeente had aangegeven dat er twee landbouwvoertuigen aanwezig mochten zijn. Andere tractoren die onderweg waren naar Den Haag werden onderweg tegen gehouden. Een shovel vernielde het hekwerk bij de demonstratie waarna een aantal zware voertuigen het terrein op zijn gereden. De shovelchauffeur is aangehouden en de schade zal op hem worden verhaald.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com