25 april 2024

Regionieuws TV – Provinciale Statenverkiezingen: BBB grootste in Z-H, VVD de grootste in Haaglanden

De verkiezingen voor Provinciale staten van Zuid-Holland hebben enorme verschuivingen opgeleverd. Na sluiting van de stembussen op 15 maart 2023 blijkt dat ruim de helft van de stemgerechtigden in Zuid-Holland is gaan stemmen. In deze provincie is bij de voorlopige tussenstand de BBB de grootste geworden met 13,5 procent van de stemmen. In het gebeid Haaglanden was de opkomst bij de voorlopige tussenstand 56 procent van de ruim 498-duizend stemgerechtigden. In Haaglanden werd de VVD de grootste partij. Die behaalde 16,7 procent van de stemmen. Direct gevolgd door BBB met 14,5 procent. GroenLinks is daaropvolgend met D66, CDA en PVV. Forum voor Democratie heeft de winst van 4 jaar geleden niet kunnen behouden en kwam uit op 3,5 procent. In Westland en Midden-Delfland scoorde BBB goed als partij met de meeste stemmen. Bij de kleinere partijen behaalden 50PLUS, SP en ChristenUnie iets minder dan 3 procent elk, Volt kreeg 2,6 procent van de stemmen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com