19 juni 2024

Regionieuws TV – Basisscholen Wateringen voeren actie voor behoud van zwembad de Waterman

De kinderen van de basisscholen OBS Kyckert, WSKO Mariaschool en de Jozefschool met medewerking van dansschool Danscreatie hebben gezamenlijk actie gevoerd voor het openhouden van zwembad de Waterman in Wateringen. Er ligt een voorstel van burgemeester en wethouders van Westland om het zwembad te sluiten omdat de renovatie te duur wordt. De gemeenteraad neemt daarover deze week een besluit. De 700 kinderen demonstreerden op het grasveld bij de Waterman. Debby Haring Directeur van WSKO Mariaschool geeft aan de scholen verplicht zijn om bewegingsonderwijs aan te bieden en hebben een tekort aan gymruimte. Volgens de scholen is het zwembad daarom onmisbaar. Ook zijn er steeds minder kinderen met een zwemdiploma. Een zwembad op loopafstand van wel 5 basisscholen is dan een unieke kans om hier iets aan te doen) De gemeenteraad van Westland neemt morgenavond, 22 maart een besluit over het voorstel het zwembad te sluiten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com