21 februari 2024

Regionieuws TV – Minder WW uitkeringen in Haaglanden, baankansen in zorgorganisaties

UWV verstrekte vorige maand in Haaglanden minder WW-uitkeringen, ruim 7-duizend. Hiervan waren er 571 bestemd voor werkzoekenden met een zorg & welzijn-beroep. Er zijn meerdere zorgfuncties die door het UWV worden aangemerkt als structureel kansrijk. Het gaat dan vooral om groeps- en woonbegeleiders, verzorgenden IG en algemeen verpleegkundigen. Eind 2022 stonden voor deze functies zo’n 1.100 vacatures open in Haaglanden. De daling van het aantal WW uitkeringen is gelijk aan het landelijk gemiddelde. In zorginstellingen zijn ook baankansen die niet direct met de zorg te maken hebben. Economisch-administratieve en dienstverlenende beroepen zijn daarin de belangrijkste. Een deel van de WW uitkeringen is voor mensen die wel werken, maar minder verdienen dan in hun eerdere werk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com