29 mei 2023

Regionieuws TV- Burgerakkoord Zuid-Holland overhandigd aan provinciaal bestuur

Het burgerakkoord Zuid-Holland is overhandigd aan provinciale bestuurders. De afgelopen maanden hebben 360 inwoners van de provincie met elkaar actuele maatschappelijke vraagstukken besproken. Dat ging over ‘Wonen’, ‘Toekomst van het platteland’ en ‘Leefbaarheid, verkeer en vervoer’. Tijdens een slotconferentie hebben de deelnemers drie Burgerakkoorden definitief vastgesteld en samengevoegd tot één Provinciaal Burgerakkoord. Het burgerakkoord moet inzicht geven in wat de inwoners echt belangrijk vinden en hoe zij de toekomst van de provincie zien. Het akkoord is overhandigd aan Jaap Smit, commissaris van de koning, Fred Teeven, verkenner voor de coalitie en alle fractievoorzitters van de Provinciale Staten. Hen is verzocht om de voorstellen mee te nemen naar de coalitie-onderhandelingen. De fractievoorzitters hebben aangegeven blij te zijn met de adviezen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com