13 juni 2024

Regionieuws TV -Verkeersplan: meer ruimte voor de fiets in Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg gaat meer ruimte creeëren voor de fiets. Om met de groei van de gemeente en de toename van verkeersbewegingen goed bereikbaar te blijven is er een mobiliteitstransitie nodig waarin onder meer fietsen een belangrijke rol gaat spelen om ook in de toekomst een leefbare gemeente te zijn. Op korte termijn stelt het college voor te investeren in een aantal nieuwe projecten. De gemeente wil daarbij vooral inzetten op vervoersmiddelen die minder ruimte in beslag nemen, zoals fietsen. Om fietsen nog aantrekkelijker te maken wordt geinvesteerd in goede veilige fietsroutes Dit staat in het Uitvoeringsprogramma Verkeers- en Vervoerplan 2023 dat burgemeester en wethouders hebben vastgesteld. De gemeenteraad wordt gevraagd geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de plannen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com