19 juni 2024

Regionieuws TV – Groeiend personeelstekort kinderopvang: grote impact op de arbeidsmarkt Haaglanden

Werkgevers in de kinderopvang hebben in Haaglanden te maken met een groot tekort aan personeel, zo meldt het UWV. In de afgelopen tijd nam het aantal vacatures in die sector flink toe. Tegelijkertijd daalde het aantal werkzoekenden in dat beroep tot zo’n 40 personen nu. UWV, gemeenten, werkgevers en opleiders in Haaglanden werken samen om werkzoekenden te interesseren voor dit beroep. De kinderopvang vervult als maatschappelijke sector een essentiële rol voor het functioneren en de kwaliteit van de samenleving. Alle werkgevers kunnen te maken krijgen met het moelijker invullen van vacatures als er te weinig kinderopvang is. Er wordt nu gezocht naar werkende mensen die interesse hebben om over te stappen naar de kinderopvang en daar aan de slag te gaan om zo de tekorten aan te vullen. In Haaglanden en Nieuwe Waterweg wordt over 10 jaar een tekort verwacht van zo’n 2.500 personen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com