25 juni 2024

Regionieuws TV -Advies voor Den Haag: onderhandelen met partijen zonder VVD en Hart voor Den Haag

D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK gaan met elkaar onderhandelen over het formeren van een nieuwe coalitie in Den Haag. Dat adviseert verkenner Arie Slob aan de Haagse gemeenteraad. Slob was aangesteld om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een meerderheidscoalitie. Hij heeft uitgebreid met de 6 partijen gesproken over de gewenste bestuurscultuur . Ook is er gepraat over de inhoudelijke wensen. en bedenkingen met betrekking tot het vormen van een coalitie. Al deze partijen hebben aangegeven dat ze kansen zien, aldus Slob. Anderhalve week geleden constateerde hij dat er voor een coalitie met Hart voor Den Haag onvoldoende vertrouwen was. De situatie is nu dat de VVD de coalitie liet klappen om Hart voor Den Haag een kans te geven en dat beide partijen hoogstwaarschijnlijk geen deel gaan uitmaken van een nieuw stadsbestuur. Alle fracties in de gemeenteraad hebben zich inmiddels over het advies gebogen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com