16 juni 2024

Regionieuws TV – Natuurlijk Delfland: Stop met plannen voor bouwen in natuurgebied

Natuurlijk Delfland vindt dat Rijswijk een té grote groeiambitie heeft. Doorzetten van het huidige beleid geeft onaanvaardbare financiële risico’s. Verliezen worden vele malen hoger dan de gedane investeringen. Rijswijk zal bovendien veranderen van ooit de meest groene, naar straks de meest grauwe gemeente van Nederland, aldus de natuurorganisatie. In Pasgeld wil de gemeente 1100 woningen, een school en een station realiseren. Ook de bouw in de nieuwe wijk RijswijkBuiten loopt financieel niet zoals gepland. Rijswijk werd dit jaar geconfronteerd met grote financiële tegenslagen. 18 miljoen verlies op RijswijkBuiten, 1,8 miljoen extra voor The Orchart en dat naast andere grote financiële verliesposten zoals nóg eens 4 miljoen voor het Huis van de Stad. Voor de natuur noodzakelijke groene verbindingen in Pasgeld door en onder de Lange Kleiweg en met het Wilhelminapark brengen hoge kosten met zich mee, maar worden niet meer genoemd. Dieren kunnen zo geen kant meer op, het is de doodsteek voor de natuur, zegt Natuurlijk Delfland. Het Elsenburgerbos en andere delen van Pasgeld worden vrijwel niet onderhouden. De kosten voor natuurbehoud en noodzakelijk toekomstig onderhoud zullen zwaar op de begroting gaan drukken. Ze adviseren om het bouwen in Pasgeld stop te zetten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com