21 mei 2024

Regionieuws TV – Perceel Land van Ons in Wassenaar verdubbelt in omvang, en eerste fruitoogst.

Land van Ons verdubbelt haar grond in Wassenaar. In de zomer van 2022 werd het eerste deel van het perceel in Wassenaar gekocht. Erwin de Jong werd pachter op het stuk land. Burgercoöperatie Land van Ons werkt aan een boerenland vol leven. Ze kopen landbouwgrond aan die ze verpacht aan boeren. Samen met boeren en vrijwilligers van Land van Ons worden bodemleven en biodiversiteit verbeterd en het landschap aantrekkelijker gemaakt. In Wassenaar staan de planten inmiddels in stroken op het land, vormen een haag langs het fietspad naar Voorschoten en groeien in tuinen van vrijwilligers en collega-tuinders. De eerste fruitoogst zit inmiddels in potten jam. De inkomsten uit verkoop steunen de pachter bij zijn omslag naar regeneratieve landbouw. Sinds 1 september is Land van Ons eigenaar van het gehele perceel. Een team van vrijwilligers werkt samen met de pachter aan het sorteren en schoonmaken van de fruitplanten. Deze werkgemeenschap oogstte de eerste kilo’s aardappelen en uien. Daarnaast telt het team vele deskundigen op het gebied van biodiversiteit. Zij monitoren regelmatig de insecten, vogels, planten en houden de stand van het leven in de sloten en in de bodem in de gaten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com