18 mei 2024

Regionieuws TV -GroenLinks en PvdA Zuid-Holland stellen vragen over Haagse plannen met strandtenten

De gemeente Den Haag is bezig met een onderzoek over permanente vestiging van strandtenten. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheid om door te groeien naar strandhuisjes. De gemeente beweert dat dit minder stikstof uitstoot veroorzaakt. Natuurorganisaties betwisten deze bewering echter. Reden voor GroenLinks en PvdA in de provincie Zuid-Holland om hier schriftelijke vragen over te stellen. De kust is de grootste vrij toegankelijke buitenruimte van Nederland, het strand van Zuid Holland is een uniek en mooi natuurgebied, dat volgens de partijen beschermd dient te worden. In het duingebied is het van belang dat het zand vrij spel blijft houden om het natuurgebied in stand te houden. Het mag niet zo zijn dat dit gebied steeds verder wordt bebouwd en dat steeds meer mag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overnachten in de geplande strandhuisjes, aldus GroenLinks en PvdA. Het is ook de vraag of de plannen van Den Haag mogen in verband met het Kustpact; een overeenkomst tussen overheden, natuurbeschermers en ondernemers met als doel om ervoor te zorgen dat de Nederlandse kust niet wordt volgebouwd..

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com