19 juni 2024

Regionieuws TV- Samenwerkingsovereenkomst Warmtenet Monster getekend

De gemeente Westland, woningcorporatie Arcade en grondstoffen- en energiebedrijf HVC hebben de samenwerkingsovereenkomst voor het Warmtenet Monster ondertekend. Hiermee zetten de partijen een stap in de richting van een aardgas vrije toekomst voor de inwoners van Westland. Een warmtenet met aardwarmte als bron is de meest kansrijke optie voor Monster, zo denkt de gemeente. Het warmtenet in Monster wordt gekoppeld aan Warmtenetwerk Westland. Hieraan zijn of worden verschillende warmtebronnen gekoppeld. Waaronder bijvoorbeeld aardwarmte Polanen. De aanleg van het Warmtenet Monster wordt de komende jaren in verschillende fases uitgevoerd. De gemeente heeft de ambitie om haar vastgoed ook op het warmtenet aan te sluiten. Tegelijkertijd wordt onderzocht of particuliere woningeigenaren later ook kunnen aansluiten. De woningcorporatie Arcade is verheugd om deze stap te zetten in de richting van een groenere en duurzame toekomst. De samenwerkingsovereenkomst markeert volgens hen het begin van een reis om zo veel mogelijk huurwoningen aan te sluiten op het warmtenet. Arcade gaat ervoor zorgen dat alle bewoners volledig geïnformeerd worden over de overgang.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com