16 juni 2024

Nieuw coalitieakkoord Den Haag gepresenteerd

D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK in Den Haag hebben hun nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. Deze 6 partijen bereikten eind september een akkoord. Ze onderhandelden hier 3 weken over onder leiding van informateur Arie Slob. De titel is “Haags akkoord 2023 – 2026”. De presentatie vond plaats in de bibliotheek in het Transvaalkwartier. Daar werd ook bekend gemaakt dat de Partij voor de Dieren fractievoorzitter Robert Barker voordraagt als wethouder. Ook DENK heeft ervoor gekozen hun fractievoorzitter, Nur Icar, voor te dragen als wethouder. Op donderdag 5 oktober zal er na de raadsvergadering een hoorzitting plaatsvinden met de twee nieuwe kandidaat-wethouders. 11 oktober wordt in de avond een extra gemeenteraadsvergadering georganiseerd. Dan wordt er over het coalitieakkoord gedebatteerd en zullen de nieuwe wethouders worden beëdigd. Daarnaast zullen twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd worden. Rechtse partijen zijn afwijzend over de plannen voor Den Haag van de coalitie. Hart voor Den Haag noemt het een “loopgravencoalitie”. Ter linkerzijde is men positief over de plannen. Voorlopig wordt er veel extra geld uitgetrokken. Er is vooralsnog geen verhoging van de lasten voor de inwoners. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com