16 juni 2024

Den Haag doet mee aan een samenwerking om zoveel mogelijk mensen te laten fietsen

Den Haag doet mee aan een samenwerkingsverband om zo veel mogelijk mensen te laten fietsen. Dat betekent dat mensen toegang moeten hebben tot een goede, veilige en passende fiets; en de vaardigheden moeten hebben om veilig te kunnen fietsen. Daar zetten gemeenten, bedrijven, maatschappelijke partners en het kabinet zich voor in. Op de Dag van de Stad is de samenwerking onder de naam “City Deal Fietsen” officieel ondertekend. Namens de gemeente Den Haag heeft wethouder Robert van Asten zijn handtekening gezet. Bij de City Deal zijn veertien gemeenten, zes maatschappelijke partners, drie ministeries en twee bedrijven betrokken. Voor de komende vier jaar is in totaal bijna drie miljoen euro beschikbaar voor projecten in wijken, steden en landelijk gebied om het hebben en fietsen te stimuleren. Volgens Van Asten is de afgelopen tijd actie ondernomen en zijn initiatieven gesteund om iedereen in Den Haag aan het fietsen te krijgen. Zo wordt samen gewerkt met partners om het mogelijk te maken dat kinderen zonder fiets een eigen exemplaar krijgen. Ook worden in Den Haag fietslessen georganiseerd op basisscholen, worden nieuwe fietsparkeerplekken gecreëerd en wordt gewerkt aan meer veilige fietsroutes. In Nederland zijn 23 miljoen fietsen maar ruim twintig procent van de mensen fietst nooit of bijna nooit. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com