16 juni 2024

Nieuwbouw Vlietvoorde in Leidschendam van start

Het startschot is gegeven voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk Vlietvoorde. Leidschendam-Voorburg en het Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan van start met het voorbereiden van het gebied. Vlietvoorde wordt een duurzaam, schaduwrijk en waterrijk landgoed aan de Vliet bij Leidschendam. Het ligt in de Duivenvoorde-corridor, deels op de Unesco Werelderfgoedlijst, met historische vindplaatsen. In totaal worden er 150 woningen gerealiseerd. Dat gebeurt in deelgebieden met de namen: Plas, Bos, Kreek en Landgoed. Het weiland, dat nu één ecologisch milieu is, wordt getransformeerd tot vier verschillende gebieden met een eigen karakter en kwaliteit. Hiermee wordt een diversiteit aan mensen, dieren en planten aangetrokken, wat de biodiversiteit verrijkt, aldus de gemeente. Volgend jaar zomer wordt gestart met de verkoop van het deelgebied Plas. Daar komen 20 ruime appartementen en 12 bijzondere watervilla’s. Toekomstige bewoners kunnen daar hun boot aanleggen en de Vliet opvaren. Volgens de ontwikkelaar worden de woningen ‘Nul op de Meter’. Dat betekent dat er energie wordt opgewekt voor een gemiddeld verbruik. Dat is goed voor het wooncomfort en de energielasten van de bewoners. Ook komen er plekken voor spontane ontmoetingen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com