16 juni 2024

Binnenhof krijgt uitkijktoren tijdens de renovatiewerkzaamheden

Het Binnenhofcomplex in Den Haag gaat de volgende fase van de renovatie in. Bij de haringkraam komen pontons in het water van de Hofvijver die plaats gaan bieden aan de bouwketen voor de werkzaamheden. Ook komt er in die hoek begin volgend jaar een uitkijktoren. Daarvoor wordt het standbeeld van koning Willem 2 ontmanteld en opgeslagen.   De renovatie zorgt voor het behoud van 800 jaar cultureel erfgoed. Daarna kunnen de gebruikers van het Binnenhof weer op een verantwoorde, duurzame en moderne manier werken. Het project is verdeeld over drie gebouwen. Er zijn zo’n 4000 kamers. Het totale vloeroppervlak is bijna 90.000 m2. Bijna alle gebouwen zijn monumenten. Het uitgangspunt is de renovatie ‘sober en doelmatig’ uit te voeren. Tot dusverre is onderzoek gedaan naar de manier van renoveren, de échte renovatie moet nog starten en zal nog jaren duren.  

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com