16 juni 2024

Zuid-Hollanders minst spraakzaam over uitvaartwensen

Openheid over begrafenis-wensen is nog steeds een gevoelig punt onder inwoners van Zuid-Holland. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Monuta. 83% zegt zelden of nooit over hun eigen wensen rondom afscheid te praten. In deze provincie wordt daarmee het minst over de uitvaart gesproken. Ook de voorkeuren bij een uitvaart zijn amper onderwerp van gesprek, zo geven de Zuid-Hollanders aan. Hoewel er in de afgelopen eeuw veel veranderd is op het gebied van begrafenissen, lijkt openheid nog steeds niet vanzelfsprekend.  Mensen uit Zuid-Holland vinden het toch wel belangrijk om over hun eigen afscheidswensen en die van hun dierbaren te praten. De belangrijkste reden voor het vastleggen van wensen is dat nabestaanden niet met vragen achterblijven, zo blijkt uit het onderzoek. Maar ook dat zij ruimte hebben voor hun verdriet en niet al te veel met praktische dingen bezig hoeven te zijn. In Utrecht, Friesland, Overijssel en Noord-Brabant praat men met dierbaren veel vaker over de eigen afscheidswensen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com