16 juni 2024

Tour de France voor dames start volgend jaar in Nederland, route door Den Haag en Westland

De Tour de France voor vrouwen, Tour de Femmes, start volgend jaar augustus in Nederland.  De openingsetappe is op 12 augustus in Rotterdam waarna Den Haag wordt aangedaan. Daarbij komt de route ook door het Westland. Deze derde editie duurt tot en met zondag 18 augustus. Er zijn acht etappes. Het is een samenwerking tussen de Tourorganisatie en grote steden Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en de doorkomstgemeenten. De eerste dag is de Tour 138 kilometer lang en eindigt na de passage door het Westland met een grote ronde in Den Haag. Finish is in Kijkduin aan de voet van de duinen en het strand. Daarna worden nog meer Nederlandse steden aangedaan voor verschillende etappes. De finish is op de Alpe d’Huez in Frankrijk. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com