4 december 2023

Tijdelijke contracten voor huurhuizen voortaan verboden

Er komt een verbod op tijdelijke huurcontracten voor woningen. De Eerste Kamer is daarmee akkoord gegaan. Het is een voorstel van twee Kamerleden van de ChristenUnie en Groenlinks/PvdA.  uit de Tweede Kamer. De tijdelijke huurcontracten bestaan sinds 2016 om wat meer ruimte op de markt te creëren. Dit heeft anders uitgepakt. Tijdelijke contracten werden vooral gebruikt om tussentijds de huur te laten stijgen. Er blijven wel tijdelijke contracten bestaan. Bijvoorbeeld voor studentenwoningen, mensen die hun kinderen later in hun huis willen laten wonen en mensen die samen gaan wonen, maar terug willen naar hun huis als de relatie niet goed gaat. Dit moet dan duidelijk omschreven worden in het huurcontract. De nieuwe wet geldt alleen voor nieuwe contracten en gaat zo snel mogelijk in. De minister komt nog met een omschrijving van alle uitzonderingen die kunnen worden gemaakt.   

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com