4 december 2023

Steeds minder WW’ers stromen door naar de bijstand; laagste aantal in 5 jaar

Steeds minder mensen in Haaglanden stromen door van de WW naar de bijstand. Dit blijkt uit cijfers van het UWV. Dit komt onder andere door de kansen die de arbeidsmarkt biedt.  Ook de samenwerking van de UWV en de gemeente Den Haag om werkzoekenden met het risico op bijstand, doelgericht en persoonlijk te helpen, werkt goed. In het gebied Haaglanden stroomden altijd al meer mensen door naar de bijstand dan als je het landelijk bekijkt. De zeer krappe arbeidsmarkt biedt veel kansen voor iedereen die op zoek is naar een baan. Mede daardoor maken steeds minder mensen gebruik van een bijstandsuitkering vanuit de WW. In Haaglanden werden vorig jaar ruim 13 duizend uitkeringen beëindigd. Bij 3,6% van de beëindigde WW-uitkeringen in Haaglanden volgde een bijstandsuitkering. Het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking is voor Haaglanden in oktober dit jaar net iets hoger dan vorig jaar. Het landelijk WW-percentage is ook wat hoger.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com