7 december 2023

Knuffel kwijt? In Den Haag wordt hij bijna nooit teruggebracht.

Een verloren knuffel in Den Haag wordt bijna nooit teruggebracht. Dat blijkt uit een ‘sociaal experiment’ in verschillende Nederlandse plaatsen door een label-fabrikant. Minder dan één derde van de Hagenaars doet moeite om de knuffel terug te bezorgen. Landelijk is dat 38 procent. In Amsterdam wordt nog minder aandacht aan verloren knuffels gegeven, daar is het maar 1 op de tien mensen die moeite doet. Steden waar wél de moeite wordt genomen zijn Lelystad, Alkmaar en Middelburg.  Kinderen verliezen gemiddeld negen voorwerpen per jaar, dat komt neer op meer dan 23 miljoen verloren voorwerpen in Nederland alleen, aldus de opdrachtgever van het experiment. Vrouwen blijken het vaakst het initiatief te nemen om speelgoed terug te bezorgen bij de eigenaar. Het experiment bestond uit het ‘verliezen’ van 140 knuffels met een naamlabel door het hele land, op verschillende plekken. Een knuffel die verloren is in een kledingwinkel komt in de meeste gevallen wel weer terug bij de eigenaar.      

Knuffel bij het Binnenhof in Den Haag

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com