27 februari 2024

Vondst illegaal vuurwerk na woningbrand, ramp nipt voorkomen in ‘s-Gravenzande

In de woning aan de Woutersweg in ’s-Gravenzande waar vrijdagavond 24 november een grote brand woedde heeft de politie 90 kilo illegaal professioneel vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk, onder meer nitraten, werd gevonden tijdens een controle na de brand. Als het vuurwerk  ontploffing was gekomen, was het leed niet te overzien geweest, aldus burgemeester Arends van Westland. De ruimte waar het zware illegale vuurwerk lag, was zwartgeblakerd. Een strijkplank in die ruimte was gesmolten. De burgemeester vindt het dan ook onacceptabel dat de hulpverleners en buurtbewoners niet op de hoogte zijn gebracht van de aanwezigheid van het vuurwerk. Daardoor is een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Er wordt bestuurlijk en strafrechtelijk opgetreden tegen personen die illegaal vuurwerk bezitten. De straffen zijn fors. Ze variëren van taakstraffen tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De gemeente Westland start deze maand een campagne om de gevaren van illegaal vuurwerk zichtbaar te maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com