27 februari 2024

Strijd tegen vervuiling in Den Haag: Afvalvoorlichters bezoeken bewoners Laak en Spoorwijk

Afvalvoorlichters bellen deze maand aan bij bijna 11.000 woningen in de wijk Laak. Dit doen ze om bewoners bewust te maken van de juiste manier waarop ze afval kunnen aanbieden. Iedereen in Laak Centraal of Spoorwijk woont, kan een bezoek van de afvalvoorlichter verwachten. Afvalvoorlichters zijn mensen met kennis van verschillende talen. Ze hebben informatiefolders bij zich in het Pools, Bulgaars en in pictogrammen. In de folders staat alles uitgelegd over het afval in de wijk. Bewoners worden gestimuleerd om zelf een  rol te spelen bij het schoonhouden van hun straat. Denk aan het zelf weghalen van zwerfafval met behulp van een gratis knijper. Wethouder Arjen Kapteijns startte de actie door samen de eerste gesprekken met buurtbewoners te voeren. Het bezoek aan de bewoners is onderdeel van het Aanvalsplan Afval van de gemeente. Laak en Spoorwijk zijn het eerst aan de beurt, volgend jaar volgen andere wijken. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com