27 februari 2024

Sinterklaas 2023: familiefeest trotseert sterke inflatie, maar let op de prijzen

Dit jaar viert iets meer dan de helft van de Nederlanders Sinterklaas, waarmee het tot een van de populairste tradities in Nederland blijft behoren. Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl In opdracht van de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten. De impact van de inflatie in supermarkten is wel duidelijk te merken wat betreft de inkoop van zoete lekkernijen. Zeven op tien consumenten kiezen voor aanbiedingen, bezoeken discounters en pakt vaker een huismerk. Dit is ook grotendeels afhankelijk van het inkomen. Het onderzoek maakt verder duidelijk dat hoe ouder de consument, hoe groter de trouw is aan A-merken. Strooigoed wordt door een derde van de consumenten gekocht, gevolgd door de chocoladelekkernij, gevulde speculaas, gewone speculaas en amandelstaaf. Gemiddeld koopt de Nederlander twee Sinterklaas-items per jaar. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com