27 februari 2024

Project Mauritshuis: 20 kunstwerken van straatartiesten op muren door Nederland

Op 20 muren in Nederland maken 20 straatartiesten een nieuw levensgroot kunstwerk, geïnspireerd op de collecties van 20 verschillende musea. Aan het eind van de zomer is elke provincie volgend jaar minstens één muurschildering rijker. Een laatste muurschilderij komt vervolgens bij het Mauritshuis in Den Haag, de initiatiefnemer van dit project. Vorig jaar werden al muurschilderingen gemaakt vanwege het 200 jarig bestaan van dit museum. Er hebben zich ruim 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland aangemeld, daaruit zijn door de deelnemende musea 20 gekozen. Ze maken een eigen interpretatie van het verhaal achter een kunstobject, dus niet een kopie van het werk. Het project wordt mede bekostigd door  de VriendenLoterij om musea te helpen nieuwe doelgroepen te bereiken en kunst toegankelijker te maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com