27 februari 2024

Gasprijs stijgt weer, prijsplafond loopt eind dit jaar af

De gasprijs stijgt weer. Dit blijkt uit gegevens van de website AlleCijfers. De prijs is nog wel een stuk lager dan in augustus 2022 toen er een enorme piek was. Maar na een lange periode waarin de prijzen bijna continu daalden zijn ze in de afgelopen week weer gestegen. Een toename van de vraag naar gas uit Azië lijkt de belangrijkste oorzaak voor de prijsstijging. Ook wordt er momenteel meer gas gebruikt door de lage temperaturen in combinatie met de lagere prijzen. Het zogeheten “prijsplafond”, een maximumprijs die consumenten tot een bepaald gebruik van energie betalen, loopt binnenkort af. Om te voorkomen dat mensen in problemen komen is er een regeling in het leven geroepen die subsidie verstrekt als er meer dan een bepaald percentage van het inkomen aan energie moet worden betaald. Daarmee moeten vooral de laagste inkomens worden ontzien. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com