21 april 2024

‘Achter de Tralies van de 2e wereldoorlog’ Oranjehotel Scheveningen – Nieuw onderwijsprogramma voor de jeugd

Een nog niet gerestaureerde cellengang in het Oranjehotel, de voormalige Scheveningse gevangenis uit de Tweede Wereldoorlog, wordt vanaf september opengesteld voor educatie. Jongeren van 10 tot 16 jaar kunnen in de oude gevangeniscellen ontdekken wat zich hier tijdens de Duitse bezetting afspeelde. In elke cel maken leerlingen aan de hand van een persoonlijk verhaal kennis met een gevangene uit het Oranjehotel en krijgen zo een interactief programma voorgeschoteld. Het heet: ‘Achter de tralies van de Tweede Wereldoorlog’ en richt zich op leerlingen uit zowel het primair als voortgezet onderwijs. Het daagt hen uit na te denken over burgerrechten, vrijheid en de impact van een totalitair regime op de maatschappij. De cellengang was niet eerder voor het publiek toegankelijk. De openstelling stelt het herinneringscentrum in staat het groeiend aantal leerlingen adequaat te kunnen ontvangen en hen een programma aan te bieden op deze plek met geschiedenis. Tijdens weekenden en schoolvakanties is de cellengang ook toegankelijk voor individuele bezoekers. Het gehele project wordt gerealiseerd door financiering van de NS.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com