18 mei 2024

Vergrijzing in Haaglanden: aanhoudende personeelstekorten in transport en logistiek

Werkgevers in de transport en logistiek in Haaglanden kampen nog steeds met personeelstekorten. De vergrijzing speelt hierbij een belangrijke rol. Functies in transport en logistiek bieden goede kansen voor werkzoekenden, zo meldt het UWV. Na het openbaar bestuur staat de sector op de tweede plek als een sterk vergrijsde sector. 13% van de werknemers is 60 jaar of ouder. De komende 6 tot 8 jaar zullen 1.800 werknemers de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Daar liggen baankansen voor bijvoorbeeld mensen uit andere sectoren, zogenoemde zij-instromers, en voor vmbo’ers en mbo’ers. Momenteel staan er juist minder vacatures open dan in voorgaande jaren. De spanning op de arbeidsmarkt nam daardoor iets af. Het aantal WW’ers voor de sector transport en logistiek was eind maart ook lager dan het jaar ervoor. Veel werkgevers blijven desondanks kampen met een personeelstekort, getuige de 1.400 openstaande vacatures. In maart 2024 ontvingen 486 mensen in Haaglanden met een transport- of logistiek beroep een WW-uitkering. Van deze werkzoekenden zochten 146 mensen een functie als chauffeur en 150 mensen een functie als magazijnmedewerker. Ondertussen zocht de sector 200 vrachtwagenchauffeurs, 350 magazijnmedewerkers en 400 transportplanners en logistiek medewerkers.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com