18 mei 2024

De vlag uithangen op Koningsdag 2024: slechts 2 op de 10 huishoudens doet het nog

Bijna eenderde van de bevolking kijkt nog echt uit naar Koningsdag. Het merendeel is nog wel enthousiast te maken voor het feest. Dit blijkt uit een enquête van evenementen-app Nextdoor. Slechts een op de vijf hangt de vlag nog uit en vindt het leuk om de koninklijke familie te volgen bij hun festiviteiten. De meeste mensen vieren de verjaardag van de koning dicht bij huis, in hun eigen stad of dorp. Andere plekken die worden genoemd zijn de grote stad in de buurt, of een speciaal festival zoals Koningsnacht in Den Haag. Bijna de helft van de mensen geniet van Koningsdag op rommelmarkten, met oud-Hollandse spellen of met oranje tompoucen. Een kwart van de mensen draagt ook daadwerkelijk iets met een oranje kleur op Koningsdag. De verjaardag van de koning blijft populair: 46% vindt de feestdag en bijbehorende tradities leuk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com