16 juli 2024

Geslaagd bevrijdingsfestival Den Haag: naar schatting 70-duizend bezoekers 

De vijftiende editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag is ook dit jaar weer met een financieel tekort geëindigd. Naar eigen zeggen had het festival 70-duizend bezoekers. Publiekstrekkers op de muziekpodia waren latinster Rolf Sanchez, Housequake en zangeres Froukje met de Oekraïense zangeres Roxolana. Maar ook bij de andere optredens was het erg druk. Burgemeester Van Zanen van Den Haag opende het festival. Hij nam het vuur van de vrijheid in ontvangst van estafettelopers die in de nacht van 4 op 5 mei met de fakkel van Wageningen naar Den Haag waren gerend. Vervolgens gaf Van Zanen het vuur door aan Jessa Zweverink die de grote Vrijheidsvlam boven het podium aanstak. Jessa was dit jaar een van de ontvangers van een Haags Jeugdlintje. Later op de dag ontving burgemeester Van Zanen ook de Ambassadeur van de Vrijheid in Den Haag. Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt als meer dan een popfestival gezien. Tijdens het evenement werd op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat. Dit jaar vond het inhoudelijk programma voor het eerst plaats in het gerenoveerde Provinciehuis. Op een speciaal podium in het Provinciehuis traden jonge Haagse dichters op. Ook was er een Vrijheidscollege met Natascha van Weezel en een optreden van een stand-up comedygezelschap. Het programma in het Provinciehuis trok erg veel bezoekers. Het Bevrijdingsfestival Den Haag werd ook dit jaar geconfronteerd met enorme prijsstijgingen, waardoor het lang onzeker was of het festival wel kon worden georganiseerd. Dankzij een extra bijdrage van de Gemeente Den Haag en hulp van meerdere sponsors kon het festival toch doorgaan. Het verwachte financiële tekort kan dit jaar nog eenmaal worden opgevangen uit de reserves van de organiserende stichting.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com