18 mei 2024

Regionieuws tv – Zuid-Holland investeert in vrije natuur: 34 hectare extra bos op Voorne-Putten

Op verschillende plekken binnen de recreatiegebieden Brielse Meer en Bernisse komt er nieuw bos bij. In totaal gaat het om de aanleg van 34 hectare extra bos. Dat is ongeveer de oppervlakte van 50 voetbalvelden. Zo wordt een gevarieerde leefomgeving en voldoende ruimte om te recreëren gemaakt. Staatsbosbeheer, dat de terreinen van Recreatieschap Voorne-Putten beheert, gaat de aanplant verzorgen. De werkzaamheden starten in het najaar. Er worden verschillende soorten bomen en struiken geplant die passen op de plek. Bestaande gedeelten van het bos worden met elkaar verbonden waardoor het leefgebied van bijvoorbeeld paddenstoelen, spechten en uilen vergroot en verbetert wordt. Ook worden er door het planten van lage bomen en struiken, zoals vlierbes en meidoorn, geleidelijke overgangen van bos naar grasland gecreëerd die belangrijk zijn voor de biodiversiteit. Het aanleggen van nieuwe bossen is een van de maatregelen die bijdragen aan de doelen van het Programma Landelijk Gebied. Daarmee wordt gestreefd naar een provincie waar lucht, water en bodem gezond zijn en inwoners moeten kunnen rekenen op bescherming tegen het water. Het is onderdeel van de plannen die bij het Rijk zijn aangemeld waarin initiatieven beschreven staan om op korte termijn mee aan de slag te gaan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com