16 juni 2024

Winnaars WestlandHart: Beukenrode palliatieve zorg en Stichting ALS Westland

De winnaars bij de uitreiking van het WestlandHart zijn Beukenrode palliatieve zorg en de stichting ALS Westland. Tijdens een bijeenkomst bij The Vineyard in Monster reikte burgemeester Arends het beeldje WestlandHart aan beide organisaties uit. Beukenrode palliatieve zorg wint dit jaar de publieksprijs. Deze organisatie zet zich elke dag met 160 betrokken vrijwilligers in voor terminaal zieke inwoners van de regio Westland en hun naasten. Ze vinden dat mensen niet alleen op hun eigen manier moeten kunnen leven, maar ook op hun eigen manier moeten kunnen sterven. Burgemeester Arends sprak bewondering uit voor de organisatie. Ze helpen niet alleen bij de lichamelijke zorg, maar bieden ook een luisterend oor en dit zorgt ervoor dat iemands laatste periode van het leven vaak nog een mooie tijd wordt, met fijne herinneringen voor de nabestaanden, aldus de burgemeester. De juryprijs ging naar de stichting ALS Westland. Met een grote groep betrokken vrijwilligers organiseren ze verschillende activiteiten om ALS-patiënten en hun naasten te steunen. Volgens de burgemeester was de jury onder de indruk van de betrokkenheid van de vele Westlandse vrijwilligers, die zich samen inzetten om ALS-patiënten te helpen. Als mooi voorbeeld hiervan noemde hij de Local Swim in De Lier, met veel deelnemers die het koude water trotseren. Elk jaar kunnen inwoners van Westland vrijwilligersorganisaties aanmelden voor WestlandHart. Een onafhankelijke jury kiest hier vier organisaties uit. Zij winnen een geldbedrag van € 2.500,- en een gratis promotiefilmpje over hun organisatie. Naast de prijswinnaars waren dit jaar ook Plant a Friend en Fun en Fit Heenweg genomineerd. Begin volgend jaar kunnen vrijwilligersorganisaties weer aangemeld worden voor een nominatie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com