21 mei 2024

Den Haag – Verdubbeling aantal laadpalen

Gemeente Den Haag trekt geld uit voor extra laadpalen voor elektrische auto’s. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Van Tongeren van Duurzaamheid en Energietransitie bekend gemaakt. In totaal komen er per jaar 300 laadpalen bij, waardoor het aantal binnen 4 jaar verdubbelt naar 2400. Volgens van Tongeren is vieze lucht ongezond en veel verkeer op benzine of diesel veroorzaakt vieze lucht in onze stad. Daarom maakt het stadsbestuur schoner vervoer, zoals het OV, lopen, fietsen en schoon autoverkeer makkelijker, aldus de wethouder.

Er zijn nu ongeveer 1200 laadpalen en 4 snellaadstations in Den Haag. Onderzoek laat zien dat de stad koploper is qua laadmogelijkheden en de stad wil dat blijven. Doordat veel Hagenaars de overstap maken van een benzine- of dieselauto naar een elektrische auto, groeit de vraag naar laadplekken. Met de verdubbeling van het aantal laadpalen kan er aan de vraag voldoen worden. Voor het versneld aanleggen van de Laadpalen sloot de gemeente een contract af met ENGIE. Zij gaan de palen plaatsen en beheren.

Wie binnenkort elektrisch gaat rijden en zijn auto niet op eigen terrein kan opladen, kan bij de gemeente een locatie voor een laadpaal doorgeven.

Foto: google streetview

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com