13 april 2024

Den Haag – Gemeenteraad akkoord met verkoop Eneco aandelen

De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met de verkoop van Eneco. Hiermee is Den Haag de eerste stad die groen licht geeft voor de verkoop. Als de andere aandeelhouders ook instemmen en nadat diverse mededingingsautoriteiten toestemming hebben verleend, wordt de verkoop van Eneco definitief. Voor Den Haag levert dit een bedrag op van ongeveer 675 miljoen euro.

De opbrengsten van Eneco gaan we gebruiken op zo’n manier dat de stad er op lange termijn beter van wordt. We zorgen dat de stad langdurig voordeel heeft van deze verkoop, aldus verantwoordelijk wethouder Revis.

Van het Eneco-geld trekt het college 50 miljoen uit voor betaalbaar wonen en 10 miljoen euro om via ICT projecten de dienstverlening van de gemeente te verbeteren. De rest van het geld wordt gebruikt voor het verbeteren van duurzame mobiliteit (50%), voor duurzaamheid en energietransitie (30%) en voor het verhogen van de kwaliteit van gebiedsontwikkelingen in de stad (20%).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com