15 juli 2024

Den Haag – Na Leiden de stad met de meeste vertraging in het verkeer

Den Haag is na Leiden de stad met de meeste vertraging in het verkeer, ze staat op de tweede plek als we kijken naar vertraging in het verkeer in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van TomTom. Den Haag wordt gevolgd door Haarlem, Nijmegen, Amsterdam en Arnhem. Leiden staat op nummer één. In 2018 stond Den Haag nog op de eerste plaats.

Een gemiddelde autorit in Den Haag duurde bijna een derde langer in 2019. Dit betekent dat automobilisten ruim 8 minuten langer deden over een rit van een half uur. In de Haagse spits liep de extra reistijd zelfs op tot ruim 16 minuten bij een rit van een half uur.

Automobilisten in Den Haag stonden vorig jaar gemiddeld 124 uur (5 dagen en 4 uur) langer stil in het verkeer tijdens de spits. De belangrijkste knelpunten in de stad zijn Haagweg, Melis Stokelaan (in de buurt van de kruising met Troelstrakade), Rijswijkseweg, Geestbrugweg en Prins Clauslaan / Boslaan. Op dinsdag 1 oktober 2019 stonden Haagse automobilisten het langst in de file. Een autorit van een half uur duurde op die dag bijna 20 minuten langer. Dit kwam door de protesterende boeren die vanuit het hele land met tractoren naar het Malieveld in Den Haag trokken.

Wereldwijd neemt Bengaluru (India) dit jaar de eerste plaats in. Automobilisten in deze Zuid-Indiase stad hadden gemiddeld 71% extra reistijd in het verkeer.

Steden in Nederland (gegevens TomTom)
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com